CONTACT RAPID

Ce tip de pardoseala din lemn este mai potrivit pentru dumneavoastra?

 

Pardoseala din lemn masiv

Aceasta se compune din segmente masive de lemn care se obtin prin procesul de taiere la diferite dimensiuni, de obicei intre 15-25 mm grosime si 30-100 mm latime.

Parchetul masiv este un tip de pardoseala care mareste considerabil valoarea unei locuinte. In acelasi timp, este un produs cu o perioada lunga de viata, usor de intretinut si curatat. Varietatea mare de modele si culori contribuie la imbunatatirea decorului oricarei incaperi.

In momentul achizitionarii parchetului, aspectul lemnului, proprietatile sale, gradul de utilizare si caracteristicile termice are incaperii in care urmeaza a fi montat reprezinta factori importanti ce trebuie luati in considerare.

Textura lemnului, culoarea si stralucirea joaca un rol definitoriu in aspectul final al parchetului. Textura ii ofera parchetului valoare decorativa, culoarea face diferenta intre un parchet modern, un parchet traditional si unul futurist, iar stralucirea parchetului este data de calitatea fibrelor lemnului (dimensiuni, numar, densitate) si de modul in care acestea sunt amplasate in cadrul aceleiasi placi.

Parchetul din lemn masiv este o alegere ecologica usor de intretinut, fiind fabricat din material natural ce ofera locuintei dumneavoastra senzatia de caldura, confort si rafinament. Atunci cand i se acorda ingrijirea corespunzatoare, acesta poate avea o durata de viata de 100 de ani sau chiar mai mult.

Rezistenta parchetului din lemn masiv

Gratie gradului sau de rezistenta sporit, parchetul din lemn masiv poate fi utilizat atat in spatii clasice, cat si moderne, de la locuinte (living, dormitor, bucatarie) la spatii comerciale supuse unui trafic crescut (restaurante, terase, spatii comerciale), oferind rafinament oricarei incaperi si fiind un bun izolator termic.

Parchet din lemn masiv cu esente exotice

Parchetul din lemn masiv vine intr-o gama variata de esente. In afara de esentele clasice de stejar, frasin, paltin, cires, nuc, parchetul din lemn masiv poate fi fabricat si din esente exotice din Africa, Asia si America de Sud.

Intretinerea acestui tip de parchet din lemn masiv nu este un proces anevoios, ci se realizeaza foarte usor, fara a fi costisitoare. Montajul parchetului se realizeaza in conformitate cu cerintele fiecarei incaperi. Desi cea mai utilizata varianta este aceea a modelului os de peste, parchetul se poate monta si in model impletit sau patrat. Atunci cand placile au lungimi diferite, parchetul din lemn masiv se poate imbina cu pardoseli din gresie sau din piatra naturala.

Datorita calitatii sale, a varietatii si a preturilor accesibile, parchetul din lemn masiv reprezinta cea mai buna alegere pentru locuinta dumneavoastra.

De retinut:

  • Umezeala si temperaturile excesive sunt factori ce duc la dilatarea sau contractarea lemnului masiv, iar acest proces poate determina aparitia distantei intre placi.
  • Pardoseala din lemn masiv are o durabilitate crescuta, aceasta putand fi slefuita si lacuita la nevoie, in general la 10-15 ani.
  • Montajul se poate realiza direct pe stratul de beton, daca grosimea placii de parchet este maintr 15 si22 mm.

Pardoseala din lemn stratificat

Acest tip de pardoseala se realizeaza prin procesul de asamblare si lipire a straturilor de lemn, esentele fiind de obicei diferite. Stratul de uzura (de suprafata) este din esenta nobila, grosimea variaza de la 2 la 5 mm, iar grosimea totala a placii de pardoseala din lemn stratificat variaza intre 10 si 25 mm.

Gratie straturilor ce sunt suprapuse incrucisat, pardoseala din lemn stratificat capata o rezistenta sporita la umiditate si temperatura fata de pardoseala din lemn masiv.

De retinut:

  • Pardoseala din lemn stratificat se poate monta direct pe placa de beton, astfel incat aceasta poate fi folosita ca solutie si pentru pivnite si subsoluri.dar sip e strat support alternative (osb, dusumea oarba , etc)
  • Pardoseala din lemn stratificat nu poate fi raschetata daca stratul de finisaj este mai subtire de 3 mm.

Pentru orice intrebare sau nelamurire nu ezitati sa ne contactati – echipele noastre de profesionisti sunt pregatite sa va ajute!