CONTACT RAPID

Aici puteti gasi cateva detalii succinte despre operatiunile de slefuire, chituire si lustruire ale parchetului din lemn masiv.

Operatiunea de slefuire a parchetului se realizeaza cu o masina special conceputa pentru raschetat si se utilizeaza o hartie de granulatie mare. Ulterior se slefuieste parchetul cu ajutorul unei hartii abrasive, pentru spatiile inguste folosindu-se o masina pentru margini.

Operatiunea de chituire a parchetului se realizeaza cu ajutorul unei rasini elastic amestecata cu praful de lemn provenit in urma slefuirii parchetului. Pasta de culoarea lemnului obtinuta in urma acestui proces se va intinde in strat uniform pe suprafata parchetului, apoi, dupa ce chitul se intareste, se slefuieste cu o hartie abraziva fina.

Urmatoarea etapa dupa finalizarea operatiunii de slefuire este operatiunea de finisare cu buffer (masina cu discuri). Initial se realizeaza finisarea cu discuri abrazive, iar ulterior se folosesc plase abrazive. In urma acestor procese, suprafata parchetului va devein foarte fina, fara zgarieturi.