CONTACT RAPID

Sape autonivelante pe baza de ciment pentru pardoseli

Acest tip de sapa asigura corectia diferentelor de nivel provenite un urma turnarii sapei de egalizare grosiere. Peste punctul maxim al sapei de egalizare grosiere se toarna sapa autonivelanta pe baza de ciment intr-un strat cuprins intre 3-20mm. La o grosime a stratului de 3mm, timpul de uscare al sapei autonivelante la o temperatura de 23 de grade Celsius si 50% UR este de 24 de ore.

In functie de grosimea stratului turnat, de temperatura si umiditatea incaperii, timpul de uscare al sapei autonivelante variaza. In general, sapa autonivelanta pentru parchet prezinta rezistenta minima la compresiune >25 N/mmp si rezistenta la smulgere >1,8 N/mmp.

Procesele tehnologice pentru acestea sunt:

  • Verificarea cu aparatura profesionista a umiditatii, a duritatii si a planeitatii suportului pe care urmeaza a fi montat parchetul masiv;
  • Slefuirea si aspirarea stratului suport;
  • Aplicarea de rasina epoxidica in doua straturi, astfel formandu-se o bariera de vapori si o zona antipraf;
  • Aplicarea de nisip de cuart;
  • Montaj de dusumea oarba OSB sau, dupa caz, turnare de sapa autonivelanta;
  • Metoda de fixare prin lipire – metoda recomandata Este foarte important ca instalatorul sa lucreze pe o suprafata plana, curata si uscata. Cand suprafata este pregatita pentru lipire, lipiti parchetul masiv pe sapa, folosind un adeziv bicomponent de calitate recomandat de specialistii in domeniu – aveti in vedere instructiunile de utilizare a adezivului folosit
  • Montaj parchet prin lipire OSB sau pe sapa.

Pentru montarea parchetului masiv sau clasic (parchet masiv din esente europene, parchet masiv exotic, parchet clasic din esente autohtone, parchet dublu stratificat, parchet triplu stratificat, parchet mozaic in dale, parchet industrial, pardoseala laminata, plinta din lemn masiv), cel mai indicat tip de adeziv este cel pe baza de rasini reactive – R.