CONTACT RAPID

Procesul de rachetare a parchetului din lemn este practic o reconditionarea a acestuia. Fie ca este vorba de parchetul din lemn stratificat sau parchetul din lemn masiv, prin aceasta operatie de rachetare a parchetului, se inlatura un strat superior de parchet uzat, degradat sau zgariat dar si stratul protector de lac. Prin acest process parchetul dumneavoasta va arata ca nou infidiferent de vechmea acestuia.

Ca si etape, reconditionarea parchetului fiind un proces complex ce trebuie facut de profesionisti pentru a avea rezultatul scontat avem:

  • Prin folosirea de masinarii profesionale ce au in component o banda abraziva speciala pentru parchetul din lemn so in aspirator, rezulta o slefuire a parchetului fara praf sau pulbere. Fireste pentru un finisaj deosebit se va trece gradat de la o banda abraziva de granulatie mare la una cu granulatie mica
  • Urmatorul process este acela de chiturie a rostului dintre placile de parchet din lemn pentru a elimina spatiile inestice dintre acestea dar si a spatiilor intre praguri, usi, tocuri. Materialul folosit este unul professional special pentru chiturirea parchetulu din lemn. Acesta are o intarire rapida dupa aceea folosindu-se un bait special pentru parchetul din lemn.
  • Fie ca este vorba de parchet din lemn masiv sau parchet din lemn stratificat este nevoie de o finisare profesionala – numita si lacuire. Acestea ofera un strat de protectie parchetului din lemn – protectie ce oferta o rezistenta sporita la zgarieturi, deteriorari si bineinteles uzura de zi cu zip e care parchetul o suporta. Calitatea superioara a materialelor este un necesar, in felul asta ne vom asigura ca parchetul din lemn va avea o viata lunga si un aspect impecabil mai mult timp. Dupa aplicarea a minim doua straturi de lac peste parchetul din lemn acesta va avea un aspect de lemn nou – acesta fiind rezultatul aducerii la suprafata a unui strat nou de catre o rachetare profesionala a parchetului. Pentru a asigura o priza mai bune intre straturile de lac se va face inca o operatie de slefuire a parchetului de lemn.